14. Sabor izvornog stvaralaštva matice i dijaspore „Zlakusa u pesmi i igri 2019“

U nedelju, 7. jula 2019. godine (na Ivanjdan), održaće se 14-ti po redu Sabor izvornog stvaralaštva matice i dijaspore „Zlakusa u pesmi i igri“.

Tradicionalno, u okviru Sabora održaće se takmičarski deo za izvorne pevačke grupe, kao i revijalni deo u kome će nastupiti nekoliko folklornih ansambala: KUD „Napredak“ Bušletić – Donja Grapska, nadomak Doboja, KUD „Most“ – Bratunac, KUD „Jana“ – Zemun, Folklorna grupa Kulturnog centra Samaila – Samaila, kao i domaćini, Etno udruženje «Zavičaj».

Skup učesnika manifestacije predviđen je na sportskom terenu u Zlakusi, odakle će krenuti defile u 18 časova ka Etno parku „Terzića avlija“ gde će se na letnjoj pozornici održati takmičarski i revijalni deo Sabora. Nakon završetka programa, na sportskom terenu u Zlakusi, biće postavljena šatra sa muzikom za učesnike, goste manifestacije i meštane.

Sabor „Zlakusa u pesmi i igri“ se održava pod pokroviteljstvom Grada Užica.

U okviru manifestacije publici će se predstaviti i učesnici 9. međunarodnog eko kampa „ZLAKUSA 2019“, studenti volonteri iz Meksika, Danske, Nemačke, Turske i Srbije i tom prilikom će se zvanično zatvoriti međunarodni eko kamp.

Najnovija brošura

brosura_m