Etno udruženje “Zavičaj“ u Južnoafričkoj Republici

Etno udruženje „Zavičaj“ iz Zlakuse, putuje za vreme uskršnjih praznika na turneju u Južnoafričku Republiku, u goste srpskoj dijaspori u Johanesburgu, od 19. do 30. aprila. Domaćini „Zavičaju“ na afričkom kontinentu biće članovi SKUD-a Afrika, kao i srpske porodice u Južnoafričkoj Republici.

Pored druženja, zajedničkih proba, ova dva ansambla prirediće jedinstveno veče druženja i zajedništva, uz bogat celovečernji program folklora za srpsku dijasporu i njihove goste, obeležavajući na taj način najveseliji hrišćanski praznik, Vaskrs. Iste večeri, biće organizovana i tradicionalna srpska trpeza sa užičkim kajmakom, sirom, pršutom i rakijom.

Ovo će biti prilika da po prvi put jedan srpski anasambl iz Srbije gostuje za nacionalni južnoafrički praznik, Dan Slobode, koji pada 27. aprila. Sa druge strane, članovi SKUD-a Afrika imaće prilike da se bolje upoznaju sa svojim korenima, tradicijom na uzvratnoj poseti članovima Zavičaja, na manifestaciji „Zlakusa u pesmi i igri“, početkom meseca jula.

plakat-afrika-01

 

 

Najnovija brošura

brosura_m