Etno udruženje „Zavičaj“ – Zlakusa u Zeti

Omladinski ansambl Etno udruženja „Zavičaj“ gostovao je u periodu od 29. novembra do 2. decembra 2018. godine u Golubovcima, nadomak Podgorice kod pobratima, članova FA „Slobodan Aligrudić“.

Gostovanje i druženje ova dva ansambla postalo je već tradicionalno a započelo je pre dve godine. Prethodne godine, na predlog domaćina iz Zete, pokrenuta je ideja o bratimljenju dva folklorna ansambla, iz Zete i Zlakuse. Prilokom poslednjeg gostovanja u Zeti potpisana je povelja o bratimljenju dva folklorna ansambla tako da je ideja sprovedena zvanično i u delo.

Članovi omladinskog folklornog asnsambla, zajedno sa domaćinima i KUD-om «Spasovdanski vez» iz Drenovca (Paraćin) priredili su dvoipočasovni koncert u KIC «Zeta» u Golubovcima pred prepunom salom ovog centra. Tačku, Igre iz Bosilegradskog Krajišta ( u koreografiji Dragomir Božović) zajednički su izveli članovi dva bratska ansambla što je izazvalo posebno oduševljenje kod publike.

Ova mini turneja ostaće zapamćena i po tome što je prva na koju su «Zavičajci» putovali vozom. Deo slobodnog vremena članovi «Zavičaja» su proveli u Baru, kao i na izletima u manastire Dajbabe i Ostrog – dve najveće svetinje u Zeti.

Najnovija brošura

brosura_m