Savet za razvoj sela

Odlukom Saveta MZ 2011. godine, osnovan je četvoročlani Savet za razvoj sela Zlakuse, koji po potrebi sačinjava produženi Savet MZ Zlakusa, kada se raspravlja o važnijim pitanjima i interesima sela.

MISIJA SAVETA je da doprinese razvoju sela Zlakuse kao evropske turističke destinacije i poboljša kvalitet svakodnevnog života u selu,  kroz razne projekte i investicije u selu.

VIZIJA SAVETA  ZLAKUSA balkanska prestonica grnčarskog zanata i prvo ekološki čisto turističko selo u zlatiborskom okrugu (ZLAKUSA, SELO GRNČARA I CVEĆA)

Prvi rezultati članova ovog Saveta su javni radovi na uređenju obala reke Đetinje, uređenje spomen parka „Vešala“ i mosta na Đetinji, kao i izrada projekta biciklističke i trim staze duž dela desne obale reke Đetinje i dela leve obale rečice Petnice, od njenog ušća do puta Zlakusa-Potpeć.

Članovi saveta za razvoj sela su:

  1. Ninko Tešić, dipl. ekonomista
  2. Miroslav Tešić, dipl. pravnik
  3. Radoljub Šunjevarić, dipl. ekonomista
  4. Saša Drndarević, dipl. maš. inž.

Ninko Tešić – Rođen, 1958. godine u Zlakusi, gde i danas živi, oženjen, otac dvoje dece. Po struci diplomirani ekonomista i posle zavšetka studija na Ekonomskom fakultetu 11 godina je radio u Valjaonici bakra Sevojno, na odgovarajućim stručnim poslovima, između ostalih i rukovodnog karaktera: šef službe ekonomike, šef odeljenja platnog prometa, rukovodilac službe poslovnih finansija i poslovima finansijskog direktora. Od 1995. godine obavljao je poslove pomoćnika direktora za ekonomske poslove, izvršnog direktora Sektora finansija i računovodstva, vršioca dužnosti direktora Društva a od 2003. je na poziciji Generalnog direktora „Impol Sevala“, jedne od najuspešnijih izvoznih firmi u Srbiji. Klub privrednih novinara mu je dodelio priznanje „Menadžer 2005. godine“ a 2012. godine se našao na listi 100 najuspešnijih preduzetnika i menadžera Srbije. Predsednik je UO Zdravstvenog centra Užice. Inicijator osnivanja Saveta za razvoj sela. Pomogao sve akcije i projekte od značaja za razvoj sela, kao i mnoga kulturna, sportska, humanitarna i druga dešavanja na teritoriji Grada Užica. Po izboru žirija lista „Užička nedelja“ proglašen je za Užičanina 2009. godine uz obrazloženje da je na čelu „ubedljivo najuspešnijeg preduzeća iz tzv. „velikih sistema“, koje predstavlja i nosioca ovdašnje privrede i primer ostalima“.

Miroslav Tešić – Rođen 1962. godine u Zlakusi, gde i danas živi. Diplomirani pravnik je sa diplomom Pravnog fakulteta u Beogradu. Poseduje od 1992. godine advokatsku kancelariju u Užicu (Dimitrija Tucovića 59), od kako se uspešno bavi advokaturom. Oženjen (supruga diplomirani sociolog), otac dvoje dece – sin diplomirani pravnik (1988), ćerka student na Pravnom fakultetu u Beogradu (1992). U više navrata je pomagao akcije i projekte koje su u interesu razvoja sela i poboljšanja kvaliteta života u njemu.

Hobi – uzgoj kalifornijske pastrmke…

Radoljub Šunjevarić – Rođen 1962. u Zlakusi, gde sve vreme živi i radi, oženjen, otac troje dece. Po zanimanju diplomirani ekonomista, već duži niz godina od 1995. zaposlen u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Filijala Užice, gde se trenutno nalazi na poziciji Vršioca  dužnosti direktora filijale Užice. U proteklom periodu aktivno se bavio društveno korisnim radom, kako u MZ (kao član Saveta, Skupštine MZ i raznih režijskih odbora), tako i u Gradu Užicu (OKOSP – opštinski koordinacioni odbor socijalne politike, Savet za razvoj Grada, Lokalni savet za zapošljavanje…)

Drndarević Saša – Rođen 1970. u Zlakusi, gde danas živi, nakon 18 godina provedenih u Beogradu (1989-2007). Diplomirani mašinski inženjer sa diplomom Mašinskog fakulteta u Beogradu, oženjen, otac dvoje dece. Od 2002. započinje sa realizacijom projekta Etno parka „Terzića avlija“, čiji je idejni tvorac i začetnik je seoskog turizma u Zlakusi. Dobitnik je najvećeg priznanja iz oblasti turizma za razvoj i  postignute rezultate u oblasti seoskog turizma u Srbiji (Turistički cvet 2008) koji dodeljuje Turistička organizacija Srbije. Dobitnik je više sertifikata iz oblasti ruralnog turizma  i upravljanja projektima, predavač na više seminara i radionica iz oblasti seoskog turizma. Član je tima za seoski turizam Srbije koji je boravio u SAD tokom 2008. godine gde je između ostalog i prezentovan ovaj vid turizma u Srbiji na univerzitetima i komorama država Viskonsin,Minesota, Ajova i Ilionis. Jedan je od osnivača Etno udruženja „Zavičaj“ gde se trenutno nalazi i na poziciji Predsednika ovog udruženja. Član je Saveta za razvoj Grada Užica, Školskog odbora O.Š. „Aleksa Dejović“ – Sevojno … Autor je velikog broja projekata koji imaju za cilj ostvarivanje postavljene vizije Saveta za razvoj sela i zadržavanje mladih u selu kroz razvoj seoskog turizma i očuvanje životne sredine. Bavi se kolekcionarstvom, filatelijom, fotografijom i slikanjem. Bivši član je tri KUD-a iz Beograda (Branko Cvetković, Gradimir i Rad) a aktivni je član je folklorne grupe veterana KUD-a Sevojno, Srpske književne zadruge.

Facebook profil Saše Drndarevića

. . .

VIDEO SEKCIJAClick to Watch Video

Najnovija brošura

brosura_m