Izaberite stranicu

Савет за развој села

Одлуком Савета МЗ 2011. године, основан је четворочлани Савет за развој села Злакусе, који по потреби сачињава продужени Савет МЗ Злакуса, када се расправља о важнијим питањима и интересима села.

МИСИЈА САВЕТА је да допринесе развоју села Злакусе као европске туристичке дестинације и побољша квалитет свакодневног живота у селу,  кроз разне пројекте и инвестиције у селу.

ВИЗИЈА САВЕТА  ЗЛАКУСА балканска престоница грнчарског заната и прво еколошки чисто туристичко село у златиборском округу (ЗЛАКУСА, СЕЛО ГРНЧАРА И ЦВЕЋА)

Први резултати чланова овог Савета су јавни радови на уређењу обала реке Ђетиње, уређење спомен парка „Вешала“ и моста на Ђетињи, као и израда пројекта бициклистичке и трим стазе дуж дела десне обале реке Ђетиње и дела леве обале речице Петнице, од њеног ушћа до пута Злакуса-Потпећ.

Чланови савета за развој села су:

  1. Нинко Тешић, дипл. економиста
  2. Мирослав Тешић, дипл. правник
  3. Радољуб Шуњеварић, дипл. економиста
  4. Саша Дрндаревић, дипл. маш. инж.

Нинко Тешић – Рођен, 1958. године у Злакуси, где и данас живи, ожењен, отац двоје деце. По струци дипломирани економиста и после завшетка студија на Економском факултету 11 година је радио у Ваљаоници бакра Севојно, на одговарајућим стручним пословима, између осталих и руководног карактера: шеф службе економике, шеф одељења платног промета, руководилац службе пословних финансија и пословима финансијског директора. Од 1995. године обављао је послове помоћника директора за економске послове, извршног директора Сектора финансија и рачуноводства, вршиоца дужности директора Друштва а од 2003. је на позицији Генералног директора „Импол Севала“, једне од најуспешнијих извозних фирми у Србији. Клуб привредних новинара му је доделио признање „Менаџер 2005. године“ а 2012. године се нашао на листи 100 најуспешнијих предузетника и менаџера Србије. Председник је УО Здравственог центра Ужице. Иницијатор оснивања Савета за развој села. Помогао све акције и пројекте од значаја за развој села, као и многа културна, спортска, хуманитарна и друга дешавања на територији Града Ужица. По избору жирија листа „Ужичка недеља“ проглашен је за Ужичанина 2009. године уз образложење да је на челу „убедљиво најуспешнијег предузећа из тзв. „великих система“, које представља и носиоца овдашње привреде и пример осталима“.

Мирослав Тешић – Рођен 1962. године у Злакуси, где и данас живи. Дипломирани правник је са дипломом Правног факултета у Београду. Поседује од 1992. године адвокатску канцеларију у Ужицу (Димитрија Туцовића 59), од како се успешно бави адвокатуром. Ожењен (супруга дипломирани социолог), отац двоје деце – син дипломирани правник (1988), ћерка студент на Правном факултету у Београду (1992). У више наврата је помагао акције и пројекте које су у интересу развоја села и побољшања квалитета живота у њему.

Хоби – узгој калифорнијске пастрмке…

Радољуб Шуњеварић – Рођен 1962. у Злакуси, где све време живи и ради, ожењен, отац троје деце. По занимању дипломирани економиста, већ дужи низ година од 1995. запослен у Националној служби за запошљавање, Филијала Ужице, где се тренутно налази на позицији Вршиоца  дужности директора филијале Ужице. У протеклом периоду активно се бавио друштвено корисним радом, како у МЗ (као члан Савета, Скупштине МЗ и разних режијских одбора), тако и у Граду Ужицу (ОКОСП – општински координациони одбор социјалне политике, Савет за развој Града, Локални савет за запошљавање…)

Дрндаревић Саша – Рођен 1970. у Злакуси, где данас живи, након 18 година проведених у Београду (1989-2007). Дипломирани машински инжењер са дипломом Машинског факултета у Београду, ожењен, отац двоје деце. Од 2002. започиње са реализацијом пројекта Етно парка „Терзића авлија“, чији је идејни творац и зачетник је сеоског туризма у Злакуси. Добитник је највећег признања из области туризма за развој и  постигнуте резултате у области сеоског туризма у Србији (Туристички цвет 2008) који додељује Туристичка организација Србије. Добитник је више сертификата из области руралног туризма  и управљања пројектима, предавач на више семинара и радионица из области сеоског туризма. Члан је тима за сеоски туризам Србије који је боравио у САД током 2008. године где је између осталог и презентован овај вид туризма у Србији на универзитетима и коморама држава Висконсин,Минесота, Ајова и Илионис. Један је од оснивача Етно удружења „Завичај“ где се тренутно налази и на позицији Председника овог удружења. Члан је Савета за развој Града Ужица, Школског одбора О.Ш. „Алекса Дејовић“ – Севојно … Аутор је великог броја пројеката који имају за циљ остваривање постављене визије Савета за развој села и задржавање младих у селу кроз развој сеоског туризма и очување животне средине. Бави се колекционарством, филателијом, фотографијом и сликањем. Бивши члан је три КУД-а из Београда (Бранко Цветковић, Градимир и Рад) а активни је члан је фолклорне групе ветерана КУД-а Севојно, Српске књижевне задруге.

Facebook профил Саше Дрндаревића

. . .

ВИДЕО СЕКЦИЈАClick to Watch Video

Најновија брошура

brosura_m