Izaberite stranicu

Пројекат „МЛАДИ СУ БУДУЋНОСТ“

Током лета, Етно парк „Терзића авлија“ и Етно удружење „Завичај“ реализовали су пројекат под називом „Млади су будућност“ који је подржан од стране Амбасаде САД у Србији. Главне активности у оквиру пројекта биле су усмерене ка циљу оживљавања и очувања старих заната, подршка младима опредељним да се баве пољопривредом и остану на селу, као и наставку даљег еколошког уређења села и окружења.

Једна од главних активности била је обука младих у ткању. Радионицу је похађало и успешно завршило 15 основаца, средњошколаца и студената, као и пет чланица Сектора за старе занате Етно удружења „Завичај“ које су обучене претходним пројектима за израду народне ношње.

obuka-u-tkanju-1024x683

У оквиру пројекта организовано је предавање на тему узгајања техничког брзорастућег кинеског дрвета Пауловнија, као и посета расаднику овог дрвета „Планто расадник Пауловније“ у Марковцу за заинтересоване мештану за узгајање овог техничког дрвета.

Кроз пројекат је такође реализован Осми међународни еко камп „Злакуса 2016“ на коме је поред локалних волонтера, чланова Етно удружења „Завичај“ учествовало 10 ученика и 5 наставника из Румуније.

Најновија брошура

brosura_m