Prva fićijada „Fićom kroz selo“ Zlakusa – Užice

Ako posedujete „Zastavu 750“ pozivamo Vas da se prijavite za učešće naPrvoj fićijadi „FIĆOM KROZ SELO“, koja će se održati na relaciji Zlakusa-Užice-Kadinjača-Zlakusa, u nedelju 27. septembra 2020. godine.

Manifestaciju je osmislila neformalna grupa mladih pod nazivom „Mladi za selo“ sa ciljem da se promoviše selo Zlakusa sa okolnim selima koja su se opredelila za bavljenje ruralnim turizmom a koja treba da doprinese daljem razvoju sela i Grada Užica u oblasti seoskog, sportskog i aktivnog turizma. Istoimeni projekat „Mladi za selo 2“ podržan je od strane Grada Užica kroz programe namnjene mladima i od strane Ambasade SAD u Beogradu.

Partneri u organizaciji fićijade su Etno udruženje „Zavičaj“ – Zlakusa, Etno park „Terzića avlija“ i fićisti užičkog kraja, kao domaćini ove manifestacije.

Okupljanje učesnika manifestacije predviđeno je do 10 časova, u nedelju, 27. septembra, u Etno parku „Terzića avlija“ u Zlakusi. Polazak učesnika manifestacije iz Zlakuse planiran je u 11 časova, kroz susedna sela Potpeće, Krvavce, Potočanje do Užica. U Užicu je planirano jednočasovno zadržavanje u vremenu od 12 do 13 časova. Tom prilikom učesnici manifestacije omogućiće, parkiranjem svojih vozila na Gradskom trgu u Užicu, građanima Užica da posete izložbu popularnih nacionalnih automobila marke „ZASTAVA 750“. Za to vreme, vlasnici automobila će imati priliku da se upoznaju sa najvažnijim znamenitostima Grada Užica.

Nastavak vožnje od Užica planiran je do Kadinjače a potom nazad, preko Užica, Sevojna, Gorjani do „Terzića avlije“ u Zlakusi, gde će se održati druga izložba zastavinih vozila, ovogodišnjih učesnika fićijade, u vremenu od 17 do 18 časova.

Učesnici manifestacije, pored obilaska Grada Užica i spomen kompleksa Kadinjača, imaće priliku da obiđu muzejski deo Etno parka „Terzića avlija“, spomenik prirode Potpećka pećina i prisustvuju prezentaciji starog grnčarskog zanata od strane majstora grnčara iz Zlakuse.

Za učesnike manifestacije obezebeđen je ručak, prenoćište, zahvalnice, majice, ulaznice za Potpećku pećinu i muzejski deo etno parka, kao i određene nagrade iznenađenja.

Prijave učesnika manifestacije su zaključno sa petkom, 25. septembrom, do 22 časova.

Informacije na telefone 069 5461181 i 064 3068933.

Prijavu možete skinuti ovde:PRIJAVA

Popunjene prijave slati elektronski na: terzicaavlia@gmail.com ili na Viber na 069 5461181.

Napomena za učesnike:shodno preporukama Vlade Srbije i Kriznog štaba za borbu protiv širenja korone virusa, učesnici manifestacije su dužni da poštuju propisane mere zaštite tokom održavanja manifestacije (držanje minimalno propisanog rastojanja i obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru)

Najnovija brošura

brosura_m