Izaberite stranicu

Први фолклорни камп Распевана авлија 2018

У оквиру програма намењеним активностима младих са територије Града Ужица, Етно парк „Терзића авлија“ и Сектор за рурални туризам и старе занате Етно удружења „Завичај“ организују први омладински фолклорни камп са семинаром из области фолклора а са циљем подизања квалитета програма фолклорних ансамбала са територије Града Ужица и промоције сеоског туризма у селима Злакуса и Потпеће.

Током фолклорног кампа, од 9. до 12. августа 2018. године учесници кампа са територије Града Ужица, чланови четири фолклорна ансамбла (КУД-а „Севојно“, КУД-а „Први партизан“, Етно удружења „Завичај“ и Удружења „Ера“) имаће могућност учешћа на семинару из области „Шумадија и Поморавље“, радионицама на тему „Песме, натпјеви и игре са севера и средње Црне Горе“, традиционалног народног певања из ужичког краја, радионицама за израду народне ношње и традиционалних накита од перлица, старог грнчарског заната… Захваљујући подршци Етно парка „Терзића авлија“ и Града Ужица, учешће на семинару и радионицама за чланове КУД-а са територије Града Ужица је бесплатно и прилика да се играчи наведених ансамбала први пут укључе у едукацију и стручно усавршавање у области фолклора, с обзиром да се семинар ове врсте по први пут организује у ужичком крају. Поред чланова локалних фолклорних ансамбала, у раду првог фолклорног кампа узеће и чланови фолклорних ансамбала из других крајева Србије и региона (Црне Горе).

Prvi-folklorni-kamp-RASPEVANA-AVLIJA

Предавач на семинару на тему песама и игара Шумадије и Поморавља је Бранко Мастиловић а по записима једног од најпознатијих српских кореографа Десе Ђорђевић. Семинар се одржава уз техничку подршку Удружења „Каструм“ из Београда.

Поред радног дела током фолклорног кампа учесници кампа посетиће међународну колонију уметничке керамике „ЗЛАКУСА 2018“ која се одржава у Злакуси у периоду од 8. до 18. августа 2018. године, као и споменик природе Потпећка пећина.

Најновија брошура

brosura_m