PRVI GENERACIJSKI KONCERT – DOBROTVORNI KONCERT

Etno udruženje «Zavičaj» i Narodno pozorište Užice organizovali su 7. Aprila 2013. godine veliki dobrotvorni koncert pod nazivom «PRVI GENERACIJSKI KONCERT».

Koncert je posvećen prvoj generaciji Zavičaja koja  ove godine upisuje fakultete, a koji su ujedno članovi folklorne sekcije od samog osnivanja Etno udruženja «Zavičaj». To su Rogić Anđelija, Draškić Jelena, Milić Katarina i Nikolić Slavica, kojoj je ujedno i namenjen ceo prihod od koncerta kao podrška za pripreme za upis na fakultet. Ovim članicama omladinskog folklornog ansambla uručene su i nagrade za dati doprinos razvoju Zavičaja u periodu 2005-2013. godina, kao i prigodni pokloni, rad Miloša Glišića iz Zlakuse.

Na koncertu su nastupili omladinski i dva dečija folklorna ansambla, škole folklora, dečiji narodni orkestar, dečija frulaška grupa, ženska i  muška izvorna pevačka grupa, kao i gosti – plesna grupa STEP AP iz Sevojna. Na koncertu su premijerno izvedene dve tačke – Užičko prelo i Glamočko kolo, u izvođenju omladinskog folklornog ansambla. U samoj završnici koncerta, pred celim ansamblom Zavičaja i publikom koja je popunila gledalište u Pozorištu, koncert je zatvorila Slavica Nikolić, prvi solista Zavičaja čočekom koji je premijerno odigrala na istoj sceni 2008. godine. Na veoma zanimljiv način, ceo program koncerta vodila je Anđela Špijunović, član dečijeg folklornog ansambla i pobednica programa afirmacije mladih talenata Grada Užica za 2012. godinu (I mi imamo talenat).

http://www.youtube.com/watch?v=1joTV_9tqiA

 

Najnovija brošura

brosura_m