Šesti međunarodni eko kamp «ZLAKUSA 2014»

U organizaciji Etno udruženja «Zavičaj», Etno parka «Terzića avlija», organizacije mladih «MLADI ZA SELO» a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Grada Užica, održava se šesti po redu međunarodni eko kamp «ZLAKUSA 2014». Učesnici ovog međunarodnog eko kampa su studenti iz Češke, Španije, Rusije, Ukrajine, Turske, Makedonije i Srbije, kao i mladi iz lokalne zajednice.

Šesti međunarodni eko kamp je nastavak aktivnosti uklanjanja i čišćenja preostalih divljih deponija koje se nalaze u ambisima lokalnih vodenih tokova i višim predelima sela a sa ciljem ostvarenja vizije Saveta za razvoj sela: proglašenja Zlakuse prvim ekološki čistim turističkim selom u Zapadnoj Srbiji. U okviru ovog kampa predviđen je i dvodnevni seminar za učenike osnovnih škola i predškolce, u prirodi, na temu očuvanja životne sredine i primarne selekcije otpada a sa ciljem podizanja ekološke svesti mladih i buđenja volonterskog duga mladih. Takođe, međunarodni učesnici eko kampa, posetiće nekoliko odeljenja osnovnih škola gde će učenicima prezentovati primere dobre prakse zaštite životne sredine u svojim državama i objasniti motive njihovog volontiranja i želje da budu korisni zajednici. Učesnici međunarodnog eko kampa, pored rada na divljim deponijama, učestvovaće u krčenju i obnavljanju markacija dela markiranih staza, posetiće regionalnu deponiju Duboko, kao i najznačajnije turističke i kulturne centre, objekte i spomenike u okruženju čime se želi predstaviti lepa slika Srbije, naročito međunarodnim učesnicima eko-kampa.

eko-kamp-2014-02

POZIV MLADIMA SA LOKALA ZA UČEŠĆE NA EKO KAMPU

Ovim pozivamo učenike osnovnih škola sa teritorije Grada Užica i Opštine Požega, sela Zlakusa, Potpeć, Krvavci, Gorjani, Potočanje, Uzići, Rupeljevo… da se prijave da dvodnevni seminar koji će se održati u okviru projekta (obezbeđen prevoz do Zlakuse, obrok i osveženje tokom seminara, kao i potreban materijal za seminar).

Takođe, u toku je i prijava mladih iz lokalne zajednice za učešće u radnom delu eko kampa sa međunarodnim volonterima (za učesnike međunarodnog eko kampa obezbeđena oprema za rad na deponiji, obrok, osveženje, izleti u okruženje, kao i prevoz na relaciji Užice-Sevojno-Zlakusa-Sevojno-Užice)

Prijave i sve dodatne informacije na:

E-mail:

kao i na brojeve telefona:

  • 069 546 11 80
  • 063 843 98 66

eko-kamp-2014-01

Najnovija brošura

brosura_m