Izaberite stranicu

Шести међународни еко камп «ЗЛАКУСА 2014»

У организацији Етно удружења «Завичај», Етно парка «Терзића авлија», организације младих «МЛАДИ ЗА СЕЛО» а под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Града Ужица, одржава се шести по реду међународни еко камп «ЗЛАКУСА 2014». Учесници овог међународног еко кампа су студенти из Чешке, Шпаније, Русије, Украјине, Турске, Македоније и Србије, као и млади из локалне заједнице.

Шести међународни еко камп је наставак активности уклањања и чишћења преосталих дивљих депонија које се налазе у амбисима локалних водених токова и вишим пределима села а са циљем остварења визије Савета за развој села: проглашења Злакусе првим еколошки чистим туристичким селом у Западној Србији. У оквиру овог кампа предвиђен је и дводневни семинар за ученике основних школа и предшколце, у природи, на тему очувања животне средине и примарне селекције отпада а са циљем подизања еколошке свести младих и буђења волонтерског дуга младих. Такође, међународни учесници еко кампа, посетиће неколико одељења основних школа где ће ученицима презентовати примере добре праксе заштите животне средине у својим државама и објаснити мотиве њиховог волонтирања и жеље да буду корисни заједници. Учесници међународног еко кампа, поред рада на дивљим депонијама, учествоваће у крчењу и обнављању маркација дела маркираних стаза, посетиће регионалну депонију Дубоко, као и најзначајније туристичке и културне центре, објекте и споменике у окружењу чиме се жели представити лепа слика Србије, нарочито међународним учесницима еко-кампа.

eko-kamp-2014-02

ПОЗИВ МЛАДИМА СА ЛОКАЛА ЗА УЧЕШЋЕ НА ЕКО КАМПУ

Овим позивамо ученике основних школа са територије Града Ужица и Општине Пожега, села Злакуса, Потпећ, Крвавци, Горјани, Поточање, Узићи, Рупељево… да се пријаве да дводневни семинар који ће се одржати у оквиру пројекта (обезбеђен превоз до Злакусе, оброк и освежење током семинара, као и потребан материјал за семинар).

Такође, у току је и пријава младих из локалне заједнице за учешће у радном делу еко кампа са међународним волонтерима (за учеснике међународног еко кампа обезбеђена опрема за рад на депонији, оброк, освежење, излети у окружење, као и превоз на релацији Ужице-Севојно-Злакуса-Севојно-Ужице)

Пријаве и све додатне информације на:

Е-маил:

као и на бројеве телефона:

  • 069 546 11 80
  • 063 843 98 66

eko-kamp-2014-01

Најновија брошура

brosura_m