Izaberite stranicu

ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ У ЗЛАКУСИ

Злакуса се данас налази на светској мапи када је у питању рурални туризам захваљујући својим туристичким производима – Терзића авлији, грнчарији, споменику природе Потпећка пећина у суседном Потпећу, маркираним пешачким стазама и свим манифестацијама у селу.

Прво и највеће признање из области сеоског туризма 2008. године стигло је у Злакусу где се и данас налази (у витринама Терзића авлије ) – реч је о награди Туристички цвет коју сваке године додељује Туристичка организација Србије на светски Дан туризма за дати допринос развоју туризма у Србији и постигнуте резултате.

Добитник Туристичког цвета (прве овакве награде додељене некоме из ужичког краја – Града Ужица) за 2008. годину, као најуспешније сеоско туристичко домаћинство у Србији, је био Етно парк «Терзића авлија». Награда је додељена 27. септембра 2008. године на туристичком броду који је крстарио Дунавом и Савом у Београду, где су били директор и представници ТО Србије, свих туристичкиг организација општина у Србији, туристичких агенција и страних турооператора, државни секретар за туризам надлежног министарства Горан Петковић, представници амбасада и јавног и културног живота Србије, новинари, најуспешнији представници свих области и категорија туризма у нашој држави…

 

 

Најновија брошура

brosura_m