TURISTIČKI CVET U ZLAKUSI

Zlakusa se danas nalazi na svetskoj mapi kada je u pitanju ruralni turizam zahvaljujući svojim turističkim proizvodima – Terzića avliji, grnčariji, spomeniku prirode Potpećka pećina u susednom Potpeću, markiranim pešačkim stazama i svim manifestacijama u selu.

Prvo i najveće priznanje iz oblasti seoskog turizma 2008. godine stiglo je u Zlakusu gde se i danas nalazi (u vitrinama Terzića avlije ) – reč je o nagradi Turistički cvet koju svake godine dodeljuje Turistička organizacija Srbije na svetski Dan turizma za dati doprinos razvoju turizma u Srbiji i postignute rezultate.

Dobitnik Turističkog cveta (prve ovakve nagrade dodeljene nekome iz užičkog kraja – Grada Užica) za 2008. godinu, kao najuspešnije seosko turističko domaćinstvo u Srbiji, je bio Etno park «Terzića avlija». Nagrada je dodeljena 27. septembra 2008. godine na turističkom brodu koji je krstario Dunavom i Savom u Beogradu, gde su bili direktor i predstavnici TO Srbije, svih turističkig organizacija opština u Srbiji, turističkih agencija i stranih turooperatora, državni sekretar za turizam nadležnog ministarstva Goran Petković, predstavnici ambasada i javnog i kulturnog života Srbije, novinari, najuspešniji predstavnici svih oblasti i kategorija turizma u našoj državi…

 

 

Najnovija brošura

brosura_m