Etno park Terzića avlija

Etno park Terzića avlija, seosko turističko domaćinstvo, predstavlja muzej na otvorenom i zatvorenom. Datira sa početka 20. veka, kao tipično seosko domaćinstvo iz okoline Užica, sa starim kućama i okućnicom kao što su salaš, šupa, mlekar, bunar, kačara … i drugim sadržajima i objektima koji su iz kasnijeg perioda.

Etno park Terzića avlija, dobitnik je najvećeg priznanja u oblasti seoskog turizma – „Turistički cvet 2008„, za dati doprinos razvoju turizma u Srbiji i kao najuspešnije seosko turističko domaćinstvo u Srbiji, koje dodeljuje Turistička organizacija Srbije, na svetski Dan turizma.  Takođe, 2008. godine „Terzića avlija“ je bila u nominciji za brend „Najbolje iz Srbije„, po predlogu Ministartva trgovine RS i Privredne komore Srbije. U „Terzića avliji“ je i sedište Etno udruženja „Zavičaj“.

Terzića avliju čine:

Pored obilaska muzejskog dela i usluga prenoćišta, organizovanim turističkim ponudama etno park nudi mogućnost organizovanja prolaznih ručkova, prezentaciju starog grnčarskog zanata, posete grnčarskim domaćinstvima i Potpećkoj pećini, pešačenje markiranim pešačkim stazama, mini folklorne koncerte Etno udruženja «Zavičaj», izložbe i prezentacije izrade narodne nošnje, organizovanje manjih seminara i slično. 

Etno park «Terzića avlija» otvorena je za posete preko cele godine.

Radno vreme etno parka:

  • 8-22 časova (maj, jun, juli, avgust)
  • 8-21 časova (septembar,oktobar,mart,april)
  • 8-20 časova (novembar, decembar, januar, februar)

Više o etno parku na: www.zavicaj.info/etno-park-terzica-avlija

Virtuelnu šetnju kroz etno park možete doživeti klikom OVDE

 

KONTAKT:

Najnovija brošura

brosura_m