Izaberite stranicu

Етно парк Терзића авлија

Етно парк Терзића авлија, сеоско туристичко домаћинство, представља музеј на отвореном и затвореном. Датира са почетка 20. века, као типично сеоско домаћинство из околине Ужица, са старим кућама и окућницом као што су салаш, шупа, млекар, бунар, качара … и другим садржајима и објектима који су из каснијег периода.

Етно парк Терзића авлија, добитник је највећег признања у области сеоског туризма – „Туристички цвет 2008„, за дати допринос развоју туризма у Србији и као најуспешније сеоско туристичко домаћинство у Србији, које додељује Туристичка организација Србије, на светски Дан туризма.  Такође, 2008. године „Терзића авлија“ је била у номинцији за бренд „Најбоље из Србије„, по предлогу Министартва трговине РС и Привредне коморе Србије. У „Терзића авлији“ је и седиште Етно удружења „Завичај“.

Терзића авлију чине:

Поред обиласка музејског дела и услуга преноћишта, организованим туристичким понудама етно парк нуди могућност организовања пролазних ручкова, презентацију старог грнчарског заната, посете грнчарским домаћинствима и Потпећкој пећини, пешачење маркираним пешачким стазама, мини фолклорне концерте Етно удружења «Завичај», изложбе и презентације израде народне ношње, организовање мањих семинара и слично. 

Етно парк «Терзића авлија» отворена је за посете преко целе године.

Радно време етно парка:

  • 8-22 часова (мај, јун, јули, август)
  • 8-21 часова (септембар,октобар,март,април)
  • 8-20 часова (новембар, децембар, јануар, фебруар)

Више о етно парку на: www.zavicaj.info/etno-park-terzica-avlija

Виртуелну шетњу кроз етно парк можете доживети кликом ОВДЕ

 

КОНТАКТ:

Најновија брошура

brosura_m