Izaberite stranicu

„Врт без мотике“

Друштво за развој Пермакултуре из Београда организује отворено предавање о природној пољопривреди и органској производњи „ВРТ БЕЗ МОТИКЕ“ у суботу, 28. септембра 2013. у 19.00 часова у ЗЛАКУСИ (просторије освновне школе).

Предавач је АЛАДАР ДОЖА дипл. инжењер пољопривреде, који је радио у Пољопривредној стручној саветодавној служби при Министарству пољопривреде.

Тема предавања је ПЕРМАКУЛТУРА, начин стварања уравнотежене људске околине који поред агрокултуре, у себе укључује и културу становања, инфраструктуру, животиње и све друге елементе који окружују човека, покушавајући да створи њихову оптималну комбинацију, тако да сваки елемент има вишеструку функцију и помаже и подржава друге. Овај природни начин пољопривреде омогућава да се добије највећа могућа количина усева, уз што мање рада и уз стално побољшавање квалитета земљишта!

На предавању ће се говорити о томе како се може узгајати поврће у вртовима без орања и копања и како заштитити и прихрањивати усеве без вештачких ђубрива и осталих хемијских средстава, како се вратити гајењу домаћих, старих и заборављених сорти поврћа и воћа и избећи наметање гајења генетски модификованих сорти.

Пријаве и више информација на телефон: 061/6371-233 или е-маил: suncani_dan@yahoo.com

Улаз бесплатан!

vrt_bez_motike-01

Најновија брошура

brosura_m