„Vrt bez motike“

Društvo za razvoj Permakulture iz Beograda organizuje otvoreno predavanje o prirodnoj poljoprivredi i organskoj proizvodnji „VRT BEZ MOTIKE“ u subotu, 28. septembra 2013. u 19.00 časova u ZLAKUSI (prostorije osvnovne škole).

Predavač je ALADAR DOŽA dipl. inženjer poljoprivrede, koji je radio u Poljoprivrednoj stručnoj savetodavnoj službi pri Ministarstvu poljoprivrede.

Tema predavanja je PERMAKULTURA, način stvaranja uravnotežene ljudske okoline koji pored agrokulture, u sebe uključuje i kulturu stanovanja, infrastrukturu, životinje i sve druge elemente koji okružuju čoveka, pokušavajući da stvori njihovu optimalnu kombinaciju, tako da svaki element ima višestruku funkciju i pomaže i podržava druge. Ovaj prirodni način poljoprivrede omogućava da se dobije najveća moguća količina useva, uz što manje rada i uz stalno poboljšavanje kvaliteta zemljišta!

Na predavanju će se govoriti o tome kako se može uzgajati povrće u vrtovima bez oranja i kopanja i kako zaštititi i prihranjivati useve bez veštačkih đubriva i ostalih hemijskih sredstava, kako se vratiti gajenju domaćih, starih i zaboravljenih sorti povrća i voća i izbeći nametanje gajenja genetski modifikovanih sorti.

Prijave i više informacija na telefon: 061/6371-233 ili e-mail: suncani_dan@yahoo.com

Ulaz besplatan!

vrt_bez_motike-01

Najnovija brošura

brosura_m