ZLAKUSA U PESMI IGRI 2015

10. Sabor izvornog stvaralaštva matice i dijaspore „Zlakusa u pesmi i igri 2015“, pod pokroviteljstvom Grada Užica, održaće se 4-5. jula 2015. godine, na letnjoj sceni u Terzića avliji a u organizaciji Etno udruženja „Zavičaj“.

Prvog dana Sabora, u subotu, 4. jula održaće se defile učesnika Sabora centralnim ulicama Sevojna, od „Kruga“ do Osnovne škole „Aleksa Dejović“ gde će se u kraćem programu predstaviti deo učesnika Sabora u novoizgrađenom školskom letnjem amfiteatru. Defile počinje u 17 časova a program u 17,30 u školskom dvorištu. Nakon toga učesnici se sele u Zlakusu, gde će takođe defileom, od spomen parka „Vešala“ stići do letnje pozornice u Etno parku „Terzića avlija“. Pored pevačkih grupa, prethodnih pobednika Sabora, nosioca pehara „Zlakuški pobednik“  u periodu 2006-2014. godina, na jubilarnom desetom Saboru predstaviće se folklorni ansambli Centra za kulturu „Mazuka“ iz Velike Plane, KUD-a Karadžić iz Loznice, KUD-a Arilje iz Arilja i Etno udruženja „Zavičaj“. Revijalni program u Terzića avliji počinje u 19,30 časova.

Drugog dana Sabora, takođe na letnjoj sceni u Terzića avliji sa početkom u 19,30 časova, u nedelju 5. jula, nastupiće KUD „Prosvjeta“ iz Rudog (Republika Srpska), KUD Tronoša iz Korenite, KUD Gornja Gruža iz Toponice i folklorni ansambli Etno udruženja „Zavičaj“.

Plakat-Zlakusa-u-pesmi-i-igri-2015

Najnovija brošura

brosura_m