Izaberite stranicu

ЗЛАКУСА У ПЕСМИ ИГРИ 2015

10. Сабор изворног стваралаштва матице и дијаспоре „Злакуса у песми и игри 2015“, под покровитељством Града Ужица, одржаће се 4-5. јула 2015. године, на летњој сцени у Терзића авлији а у организацији Етно удружења „Завичај“.

Првог дана Сабора, у суботу, 4. јула одржаће се дефиле учесника Сабора централним улицама Севојна, од „Круга“ до Основне школе „Алекса Дејовић“ где ће се у краћем програму представити део учесника Сабора у новоизграђеном школском летњем амфитеатру. Дефиле почиње у 17 часова а програм у 17,30 у школском дворишту. Након тога учесници се селе у Злакусу, где ће такође дефилеом, од спомен парка „Вешала“ стићи до летње позорнице у Етно парку „Терзића авлија“. Поред певачких група, претходних победника Сабора, носиоца пехара „Злакушки победник“  у периоду 2006-2014. година, на јубиларном десетом Сабору представиће се фолклорни ансамбли Центра за културу „Мазука“ из Велике Плане, КУД-а Караџић из Лознице, КУД-а Ариље из Ариља и Етно удружења „Завичај“. Ревијални програм у Терзића авлији почиње у 19,30 часова.

Другог дана Сабора, такође на летњој сцени у Терзића авлији са почетком у 19,30 часова, у недељу 5. јула, наступиће КУД „Просвјета“ из Рудог (Република Српска), КУД Троноша из Корените, КУД Горња Гружа из Топонице и фолклорни ансамбли Етно удружења „Завичај“.

Plakat-Zlakusa-u-pesmi-i-igri-2015

Најновија брошура

brosura_m